تهران ـ ایرنا ـ رؤسای مدرسه مطالعات عالی سوربن فرانسه و صندوق حمایت از پژوهشگران و فنّاوران کشور (بنیاد ملی علم ایران) در نشستی بر آغاز همکاریهای مشترک در زمینههای مختلف علمی پژوهشی تأکید کردند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از صندوق حمایت از پژوهشگران و فنّاوران ریاست جمهوری، مدیران و مسئولان مدرسه مطالعات عالی سوربن با حضور در بنیاد ملی علم ایران با دکتر نصرت اله ضرغام رییس و دکتر محمد مؤمنیان مدیر بخش ارتباطات علمی و روابط بینالملل این بنیاد دیدار کردند.
در این نشست راههای همکاری مشترک بین بنیاد ملی علم ایران و مدرسه مطالعات عالی سوربن موردبحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد در آیندهای نزدیک همایشی مشترک توسط هر دو طرف برگزار و زمینه همکاریهای بیشتر فراهم شود.
رییس بنیاد ملی علم ایران با ارائه تاریخچهای از همکاریهای علمی ایران با دیگر کشورها، به معرفی ساختار، حمایتها و فعالیتهای صندوق حمایت از پژوهشگران و فنّاوران کشور پرداخت و به سیاستهای اساسی صندوق مبنی بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای علمی و مالی داخل و خارج از کشور اشاره کرد.
دکتر بوست، رییس مدرسه مطالعات عالی سوربن فرانسه نیز به معرفی این موسسه و فعالیتهای تحقیقاتی این مرکز پرداخت.
رییس این مرکز عالی تحقیقاتی اظهار کرد: مدرسه مطالعات عالی سوربن میتواند در زمینههای متعددی با دانشمندان ایرانی همکاری داشته باشد.
مدرسه مطالعات عالی سوربن در سال ۱۸۶۸ میلادی تأسیس شده است. این مدرسه نهادی دانشگاهی-پژوهشی در پاریس است که ازجمله معتبرترین مؤسسات آموزشی فرانسه و جهان به شمار میآید. بیش از دویست و شصت استاد و حدود دو هزار و پانصد دانشجوی تحصیلات تکمیلی در سه حوزه اصلی علوم حیات و زمین، تاریخ و زبانشناسی تاریخی و مطالعات دینی فعالیت میکنند.
چندین نفر از دانشمندان نامدار فرانسوی در مدرسه مطالعات عالی سمت استادی دارند. از میان افرادی که حوزه پژوهشی آنها با شرقشناسی و ایرانشناسی مرتبط بوده است میتوان از امیل بنونیست، ژرژ دومزیل، هانری کربن، لویی ماسینیون و ژان دومناش یاد کرد.
اکنون یازده کرسی مدرسه مطالعات عالی به زبان، فرهنگ و ادیان پیش و پس از اسلام اختصاص دارد که از آن جمله میتوان به کرسی اسلام معاصر، کرسی تفسیر و الهیات شیعه، کرسی عرفان اسلامی، کرسی باستانشناسی جهان اسلام، کرسی فقه و عقاید اسلامی، کرسی فلسفه اسلامی، کرسی تاریخ و زبانشناسی تاریخی ایران باستان، کرسی مطالعات مانوی و گنوسی، کرسی زبانشناسی هندواروپایی، کرسی دنیای ایلامی و هخامنشی و کرسی ادیان ایران باستان اشاره کرد.